">

 

TRIPLE SPLIT CHRONOGRAPH

 

Un nou aspect pentru un cronograf unic

Când A. Lange & Söhne l-au prezentat pe TRIPLE SPLIT în 2018, el a fost lăudat ca o premieră globală de presa internațională. Singurul cronograf split din lume până în prezent care poate măsura timpii aditivi și comparativi timp de douăsprezece ore se află într-o ligă proprie. Acum, el este urmat de un model cu carcasă roz-aurie și cadran albastru.

Introdus în 2018, TRIPLE SPLIT este singurul cronograf mecanic split din lume care permite măsurarea timpilor intermediari și de referință pentru durate de până la douăsprezece ore. Fosta ediție în aur alb cu cadran gri este acum urmată de o a doua versiune - tot într-o ediție limitată de 100 de ceasuri - în aur roz cu cadran albastru și cadrane secundare de culoarea rodiului. În ciuda bogăției informațiilor afișate, un concept ingenios de material și culoare fac să atribuiți ușor în mod clar fiecare dintre cele zece arătătoare câte unei funcții specifice.

Nu există niciun alt ceas în lume care să se compare cu TRIPLE SPLIT. Este o evoluție logică a lui DOUBLE SPLIT, introdus de A. Lange & Söhne în 2004. Cu un contor precis de minute de ratrapantă, el a fost, fără îndoială, deja o etapă impresionantă în dezvoltarea mecanismelor moderne cu ratrapantă, concepute de ceasornicarii sași.

Aplicații gestionate de TRIPLE SPLIT

Timpi de oprire de până la douăsprezece ore sunt posibili cu TRIPLE SPLIT, aceasta fiind deja o raritate într-un cronograf mecanic. Extinderea funcției de ratrapantă la contorul de ore oferă o multitudine de posibilități suplimentare. De exemplu TRIPLE SPLIT poate compara timpii a doi adversari într-o cursă de Formula 1, într-o etapă din Turul Franței sau la un maraton. De asemenea, este posibil să opriți momentele de declanșare consecutivă a evenimentelor sau să adăugați timpii evenimentelor de mai multe ore, cum ar fi durata disciplinelor individuale de la Ironman. Orice număr de timpi de tură poate fi oprit în timpul măsurătorilor de timp aditiv.

Măsurarea timpilor de tură cu TRIPLE SPLIT

În poziția de plecare, cele trei aratatoare rodiate de ratrapantă sunt suprapuse arătătoarelor respective ale cronografului. Măsurarea timpului începe prin apăsarea butonului cronografului, aflat la ora 2. Perechile de arătătoare rulează acum sincron până când sunt separate prin apăsarea butonului de ratrapantă de la ora 10, pentru a efectua o măsurare a timpului de tur.

Cele trei arătătoare rodiate se vor opri pentru a afișa timpul turului. În tot acest timp, arătătoarele cronografului, ascunse anterior, realizate din oțel placat cu aur sau aur roz, continuă măsurarea timpului. De îndată ce butonul de ratrapantă este apăsat din nou, arătătoarele ratrapantei ajung din urmă arătătoarele cronografului și de atunci încolo se rotesc din nou împreună cu ele.

De asemenea, mecanismul este dotat cu o funcție flyback care implică și toate cele trei perechi de arătătoare. Astfel, cronograful poate fi resetat la zero, apăsând butonul cronografului de la ora 4, în timpul unei măsurări de timp în curs. Eliberarea butonului începe instantaneu o nouă măsurare a timpului.

 

Caracteristici tehnice ale calibrului de manufactură L132.1 *

Calibrul Lange L132.1 este un mecanism care se remarcă prin tridimensionalitate, complexitate și design arhitectural plăcut. El evidențiază finisajul tipic pentru componentele individuale ale firmei Lange. În ansamblu, 567 de piese minuscule sunt perfect ajustate pentru interacțiuni impecabile. Această complexitate nu este un spectacol, ci este necesară mecanic pentru a activa funcția unică TRIPLE SPLIT.

Crearea unui mecanism care face posibil controlul colectiv sau separat a trei perechi de arătătoare a reprezentat o provocare tehnică formidabilă pentru dezvoltatorii lui Lange. Chiar și un mecanism simplu de ratrapantă are două arătătoare atașate la arbori care rulează unul în altul. În calibrul L132.1, această asociere există de trei ori. În timpul asamblării mecanismului, axele multifuncționale cer cea mai mare precizie și virtuozitate.

O privire prin cristalul de safir al carcasei dezvăluie mecanismul cronografului, care este finisat la cele mai stricte standarde Lange și ajustat pentru a asigura interacțiunea perfectă a roților de coloană, ambreiajelor, basculantelor, pârghiilor, arcurilor și jumperilor. Cinci șatoni de aur, fixați în mod tradițional cu șuruburi pe punți decorați cu nervuri Glashütte, precum și cocoșul de balansier gravat manual completează proeminența elegantă a mecanismului.

Astfel TRIPLE SPLIT este un ceas excepțional, nu numai din punct de vedere tehnic, ci și în ceea ce privește meșteșugul său impecabil de realizare. În clasa cronografelor el joacă într-o ligă proprie.

Va invitam sa apasati aici pentru a ne cere informatii despre ceasurile Lange, inclusiv unele legate de disponibilitate si de preturi. Va invitam de asemeni sa ne vizitati la magazinele GALT Orologerie elvetiana pentru a admira si ceasurile realizate de firme elvetiene de prestigiu, precum Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Longines, Rado, Raymond Weil si a., firma noastra fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asiguram pentru dvs. si service-ul, autorizat de producator, al tuturor produselor realizate de aceastea.

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat:15.07.21. Modificat 15.07.21
Copyright © 2021 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook