2"> 4.11

 

Homage to F. A. Lange

 

Ca niciun alt ceas, acest model special arată cum firma A. Lange & Söhne a făcut să evolueze tradiția orologeriei de precizie și i-a insuflat în mod repetat un nou impuls. Cinci complicații clasice sunt combinate într-o capodoperă unică a tehnologiei, numită TOURBOGRAPH PERPETUAL "Pour le Mérite", introdusă în 2017. Ca omagiu adus lui Ferdinand Adolph Lange, debutează acum o ediție specială limitată în aur, de culoarea mierii, cu un cadran negru rodiat din același material.

Decizia curajoasă a lui Ferdinand Adolph Lange de a-și înființa primul său atelier de ceasuri de buzunar în orașul Glashütte, la 7 decembrie 1845, marchează nașterea orologerie săsești de precizie. A. Lange & Söhne comemorează acum evenimentul cu o colecție "Omagiu lui F. A. Lange". Ea este alcătuită din trei modele în ediție limitată din familia de ceasuri 1815 RATTRAPANTE HONEYGOLD, 1815 THIN HONEYGOLD și TOURBOGRAPH PERPETUAL HONEYGOLD. Cel de-al treilea model este limitat la 50 de piese și introduce combinația dintre o transmisie fusée-and-chain , un turbion, un cronograf cu ratrapantă și un calendar perpetuu, care a fost realizat pentru prima dată în 2017, un cadran nou și, în plus, cu un finisaj exclusiv al mecanismului.

Relieful sublim în aurul de culoarea mierii

Cu cadranul lui TOURBOGRAPH PERPETUAL HONEYGOLD "Homage to F. A. Lange", A. Lange & Söhne a adoptat o abordare complet nouă. Este negru-rodiat și, ca și carcasa de 43 de milimetri a ceasului, el este din aur solid de 18 carate. Numerele și scările ridicate, precum și sigla contrastează intens cu fundalul întunecat. Ele nu sunt aplicate ci, în schimb, sunt ridicate din material cu aproximativ 0,15 milimetri. În combinație cu relieful, acest lucru creează un efect tridimensional incomparabil.

Arătătoarele afișajului timpului și a calendarului, precum și discul lunar negru-rodiat, sunt realizate din același aliaj de aur. Cele două luni ale sale strălucitoare, ușor cambrate, sunt încadrate de stele gravate manual. Cadranul și discurile lunare sunt create în intern, pentru a asigura implementarea perfectă a ideii inovatoare de design.

De o complexitate inegalabilă

Cu calibrul L133.1, TOURBOGRAFUL PERPETUAL DE MIERE "Homage to F. A. Lange" este dotat cu un mecanism de o complexitate inegalabilă; el constă din 684 de părți. Acesta respectă pe deplin regulile ceasorniciei clasice de precizie, cu detalii de design, cum ar fi controlul roții pe coloană pentru cronograful cu ratrapantă, balansierul cu șurub și finisajul său artizanal. Ar fi legitim să numim acest ceas o mare complicație. Cu toate acestea, la A. Lange & Söhne există deja o capodoperă cu acest nume: GRAND COMPLICATION, cu un total de șapte complicații orologere. El a fost lansat în 2013 și a fost realizat doar de șase ori.

Un cvintet de complicații

Când a fost introdus în 2017, TOURBOGRAPH PERPETUAL "Pour le Mérite" a fost printre cele mai importante momente ale salonului SIHH din Geneva. Combinația a cinci complicații în acest aranjament este unică. Încă din 2005, A. Lange & Söhne a creat deja un ceas cu transmisie de tip fusée-and-chain, turbion și cronograf cu ratrapantă: TOURBOGRAF "Pour le Mérite". Dar adăugarea unui calendar perpetuu a necesitat mai mult de 200 de piese suplimentare, schimbând dramatic fluxurile de putere în mecanism și necesitând un nou concept de design.

Cu afișajele analogice, calendarul perpetuu indică corect toate duratele lunilor până în 2100. După o corecție unică, calendarul este apoi calibrat corespunzător pentru secolul următor. El are trei cadrane subsidiare. Datade la ora 12 și ziua la ora 9 sunt indicate cu arătătoare aurii în culoarea mierii. Luna și anul bisect sunt ambele afișate la ora trei. Jumătatea superioară a datei analogice găzduiește afișarea fazei lunii, care este calculată la o precizie de 122,6 ani.

Legătura dintre calendarul perpetuu și cronograful cu ratrapantă a reprezentat o provocare specială pentru ingineri. Acest lucru se datorează faptului că atunci când este utilizată atât funcția cronograf, cât și comutatorul calendarului, conflictele mecanice trebuie evitate, ca și fluctuațiile de amplitudine care ar putea avea un impact negativ asupra stabilității mersului. Aici, A. Lange & Söhne a putut beneficia de mulți ani de experiență în dezvoltarea cronografelor extrem de complexe. Arătătoarea ratrapantei, montată în partea superioară, din oțel înalbăstrit, poate fi oprită independent de arătătoarea cronografului, placate cu aur și, de asemenea, resincronizată cu aceasta prin intermediul butonului de la ora zece. Aceasta permite ca oprirea să se facă după un număr oricare de ture în timpul măsurării timpului de parcurs. Procesele de comutare mecanică sunt controlate cu două roți pe coloană și pot fi observate în timp real prin închiderea din safir a capacului carcasei. Contorul de 30 de minute de la ora nouă completează repertoriul afișajelor cronografului.

Cu interacțiunea lor orchestrată cu grijă, turbionul și transmisia fusée-and-chain minimizează acțiunea a două fenomene fizice inevitabile care sunt comune la toate ceasurile mecanice: gravitația și forța în descreștere a arcului principal. În 1994, A. Lange & Söhne au reușit pentru prima dată să integreze o transmisie fusée-and-chain în dimensiunile compacte ale unui ceas de mână. Prin intermediul unei fuzete conectate cu un lanț la bariletul arcului, puterea arcului principal este livrată mecanismului cu forță constantă datorită modului ingenios în care se valorifică principiul pârghiilor. Un mecanism cu angrenare planetară din interiorul fuzetei asigură faptul că fluxul de putere transmis de la bariletul arcului principal către eșapament nu este întrerupt în timp ce ceasul este întors.

Un finisaj special

Finisarea specială a calibrului L133.1 a fost produsă cu un efort artizanal deosebit și se distinge de prima generație în detalii esențiale. Suprafețele punților din argint german și ale cocoșilor sunt texturate granular și sunt dotate cu inscripții negre rodiate. Liniile filigranate ale punții cronografului, gravate manual, sunt și ele rodiate în negru. Acest lucru mărește efectul tridimensional al structurii, precum și modernizează tehnicile tradiționale.

Decorația artizanală include și granulația directă pe lanț. Lustruirea neagră pe mai multe zone ale punții curbate a turbionului provoacă la maximum abilitățile experților în finisaj. Cusca turbionului este suspendată între două pietre de diamant, așa cum a fost cazul ceasurilor de buzunar istorice ale lui Ferdinand Adolph Lange, de cel mai înalt nivel de atunci, categoria 1A. Alte detalii tehnice ale acelei categorii includeau o roată de balansier cu șuruburi de echilibrare de aur și șatoane de aur înșurubate pentru a asigura pietrele rulmentului. În plus, o piatră de diamant a fost integrată în cocoșul de balansier gravat manual. La re-încorporarea companiei, Walter Lange și Günter Blümlein au adoptat numeroase criterii de calitate 1A în noua filozofie a produsului, pentru a construi o punte între tradiție și modernitate.

Va invitam sa apasati aici pentru a ne cere informatii despre ceasurile Lange, inclusiv unele legate de disponibilitate si de preturi. Va invitam de asemeni sa ne vizitati la magazinele GALT Orologerie elvetiana pentru a admira si ceasurile realizate de firme elvetiene de prestigiu, precum Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Longines, Rado, Raymond Weil si a., firma noastra fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asiguram pentru dvs. si service-ul, autorizat de producator, al tuturor produselor realizate de aceastea.

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat:.204.11.20. Modificat 24.11.20
Copyright © 2020 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook