Jacob & Co - Prezentare

 

Pentru Jacob & Co. imposibilul devine realitate. Dl Jacob Arabo fondatorul companiei care îi poarta numele, trăiește pentru a crea ceasuri și bijuterii pe care lumea nu le-a văzut niciodată. Colecția Astronomia este o galaxie la încheietura mâinii și mulți artizani orologeri elvețieni au văzut această idee ca fiind "imposibilă". Domnul Arabo a acceptat provocarea și a făcut din acest ceas, și numeroasele sale iterații, o realitate... și un urias succes de imagine.


Domnul Arabo nu se mulțumește să poarte piese de ceasuri și bijuterii deja create. El trăiește pentru a crea și a inova lucrând mereu la următoarea idee revoluționară. Jacob & Co. este un alt tip de companie de ceasuri, care combină spiritul îndrăzneț și antreprenorial al Americii cu orologeria de înaltă clasă din Elveția. Cu un picior în ambele lumi, domnul Arabo și compania sa sunt dedicați să zdruncine lumea orologeră.

În 1979, un tânăr pe nume Jacob Arabo a emigrat în New York împreună cu familia sa, având foarte puțini bani. Arabo, în vârstă de doar paisprezece ani, s-a înscris la liceu, dar s-a simțit obligat să-și ajute părinții în problemele lor financiare. În Statele Unite, tânărul adolescent a dorit să-și construiască o carieră profesională chiar înainte de a absolvi. S-a gândit să devină fotograf sau hairstylist, dar s-a înscris la un curs guvernamental de șase luni în design de bijuterii.


După ce a învățat cum să folosească uneltele meseriei, Jacob Arabo a părăsit școala și și-a găsit un loc de muncă la o fabrică de bijuterii unde câștiga 125 de dolari pe săptămână (aproximativ 338 de dolari astăzi). Era un salariu bun pentru un băiat de șaisprezece ani, dar Jacob nu era acolo doar pentru banii de zi cu zi; avea mari ambiții de a câștiga suficient pentru a avea grijă de întreaga sa familie. În câțiva ani, când avea douăzeci de ani, a renunțat și și-a deschis propriul stand de vânzare cu amănuntul în ceea ce este Diamond District, la intersectia Sixth Avenue și Forty-Seventh Street, în inima districtului de diamante din New York. Arabo și-a afișat creațiile în fereastră, iar acestea s-au remarcat imediat față de celelalte datorită dimensiunii și amplorii neobișnuite a designului. Dl Arabo își amintește: "Înainte să intru în afacerea mea mi-au spus prietenii - Nu! Ce faci, sunt rechini peste tot în jurul tău, te vor mânca de viu. Atunci am spus: cred că trebuie să devin un rechin." Și așa s-a și întâmplat.

Până la începutul anilor 1990, rapperii deveneau puteri din industria muzicală și influenceri culturali, fără îndoială legitimi, care ofereau propriul lor fler unic asupra realității. Făcând acest lucru, și plăcându-le diamantele, au transformat profilul pietrei prețioase de înaltă calitate, încât aceasta nu a ornat doar bijuteria preferată pentru viitoare mirese, actrițe sau celebrităti ale societății, ci și pentru bărbații de culoare și latino care aveau bani și au ajuns la un anumit nivel de prosperitate prin propriile forțe. Pariul s-a dovedit a fi unul foarte bun, iar între 1990 și 1991, industria muzicală americană a înregistrat o creștere considerabilă a profiturilor, creștere atribuită, în mare măsură, popularității în creștere a hip-hop-ului, la un total de vânzări de 7,8 miliarde de dolari. Acest lucru însemna că artiștii ajungeau la un public mai larg decât oricând și că ei avea din ce în ce mai mulți fani în toată lumea.

Dl Jacob povesteste: "Motivul pentru care cred că toți au venit la mine a fost, în primul rând, că i-am tratat întotdeauna cu respect. Ca tânăr, am admirat cu adevărat ceea ce au făcut. Le-am admirat succesul. În al doilea rând, am vrut să creez stilurile de bijuterii pe care și le-au dorit, dar executate la cel mai înalt nivel, cu înaltă măiestrie și pietrele prețioase cele mai bune." În câțiva ani, bijuteriile lui Jacob aveau să fie prezente în versurile celor mai faimoase vedete ale muzicii contemporane americane, inclusiv Jay-Z în "Girl's Best Friend", 50 Cent în "Get in My Car", Beyoncé în "Upgrade U", Big. Sean în "First Chain", Rick Ross în "Live Fast, Die Young", A$AP Ferg în "Mazel Tov" și, cel mai faimos, Kanye în "Touch the Sky" cu versurile cunoscute: "I went to Jacob an hour / After I got my advance, I just wanted to shine". "M-am dus la Jacob o oră / După ce am primit avansul, am vrut doar să strălucesc".

Influența lui Jacob asupra stilului și culturii hip-hop este masivă. Stilul hip-hop a fost acum canalizat pentru a deveni "streetwear", cel mai important gen de modă din punct de vedere financiar. Acest lucru a fost anunțat în mod clar lumii atunci când Louis Vuitton l-a numit pe prietenul lui Jacob, regretatul Virgil Abloh, ca director de creație. Dar trebuie spus că Jacob a avut o influență semnificativă în modelarea culturii contemporane așa cum o cunoaștem astăzi. Însuși conceptul de "bling", adăugarea de pietre prețioase ceasurilor pentru bărbați, a devenit atât de răspândit astăzi și datorită lui Jacob Arabo.

După ce a atins măreția în industria bijuteriilor, devenind "Jacob the Jeweler", dl. Arabo și-a îndreptat atenția către ceasuri. A avut o fascinație pentru ceasuri încă de când tatăl său i-a dăruit o piesă de ceas cu doua fusuri orare la vârsta de 13 ani. Mai mult, se pare că nu a fost un accident faptul că primul său design de ceas a fost Five Time Zone. Ceasul de mână de călătorie cu 5 mecanisme cuarț a fost atât un instrument util pentru călătorii, cât și un accesoriu de modă, cu cadrane moderne strălucitoare și lunete și curele interschimbabile. Jacob & Co. a devenit cunoscut și pentru ceasurile sale după ce a apărut o fotografie cu Naomi Campbell purtând ceasul Five Time Zone.


După descoperirea comercială a Five Time Zone, domnul Arabo a intrat în industria Haute Horlogerie. El a înființat Jacob & Co. SA cu sediul la Geneva în 2007 și povestește: "Când mă interesează un subiect, îmi place să fac cercetări, îmi place să învăț. Și așa am început să citesc despre complicațiile tradiționale și despre orologeria elvețiană. Dar, pentru mine, știam și că există un client care caută ceva ultra complicat, tridimensional, foarte animat, frumos realizat, dar și cu un design netradițional". Jacob a început să petreacă mult timp în Elveția, ocazie în care l-a întâlnit pe Mathias Buttet, un specialist în înalte complicații orologere, membru al Temporis Hall of Fame, care construia mecanisme și ceasuri de mare complexitate. Cu ajutorul lui, în 2007, Jacob Arabo a lansat primul ceas mecanic de înaltă clasă orologeră "Quenttin", un ceas care încorporează șapte casete arc, ce asigură o rezervă de mers de 31 de zile și un turbion vertical. A fost doar începutul. In 2013 Jacob & Co. a introdus Epic SF24. Este un ceas ce arată orele lumii printr-o tehnologie unică, cu clapetă în stil retro, care afișează ora la cerere, în 24 de orașe din întreaga lume.

Nu mai mult de un an după aceea, domnul Arabo a introdus colecția Astronomia Tourbillon, care avea să devină în cele din urmă cel mai important ceas al său. Astronomia este întruchiparea unui ceas de ultimă generație al acestui secol 21 și un simbol recunoscut la nivel global al expertizei în înaltă orologerie Jacob & Co. O premieră mondială atât prin îndrăzneala conceptului său fără precedent, cât și prin construcția sa în întregime mecanică, Astronomia a depășit realizările impresionante de ceas pentru a deveni o realizare remarcabilă de măiestrie multidisciplinară.

The Astronomia Solar Constellations & Planets preia ideea cerească a ceasului Astronomia și o pune în viteză warp. Afișează planetele Sistemului nostru Solar ca semisfere din pietre prețioase pe un cadran de titan albastru înstelat care se rotește în sens invers acelor de ceasornic la fiecare zece minute. Mai sus, mecanismul emblematic Astronomia se rotește în sensul acelor de ceasornic la fiecare 10 minute. Pe lângă cele trei brațe care poartă complicații exclusive Jacob & Co., el are și trei pietre prețioase colorate, fiecare sferă perfectă prezentând taietura "Jacob Cut" cu 288 de fațete. În centrul ceasului se află o piatră prețioasă de citrin cu tăietura Jacob Cut care servește drept reprezentare a Soarelui. Planetele din Astronomia reprezintă o recreare artistică frumoasă, extrem de rafinată și complet mecanică a sistemului nostru solar.
Cadranul din titan albastru strălucește cu constelațiile pe care le conține și se rotește în sens invers acelor de ceasornic 360 de grade la fiecare 10 minute, purtând șapte planete din pietre prețioase tăiate cabochon ca semisfere: granit alb pentru Mercur, rodonit pentru Venus, jasp roșu pentru Marte, pietersit pentru Jupiter, ochi de tigru pentru Saturn (aplicație de aur roz de 18K pentru inele), calcit albastru pentru Uranus și Lapis Lazuli pentru Neptun.

Turbionul din Astronomia aduce complicația turbionului veche de peste 200 de ani la niveluri uluitoare de rafinament și complexitate modernă. Turbionul zburător de un minut al Astronomia Solar Constellations & Planets are o cușcă decorată delicat care încapsulează balansierul, arcul spiral, eșapamentul și o serie de alte componente de importanță crucială. Această cușcă ajurata, din aur roz, nu numai că prezintă logo-ul Jacob & Co. în arhitectura sa, ci este prinsă doar de dedesubt, permițând o vedere completă și neobstrucționată a rafinamentului suprem al detaliilor și funcționării sale. Este o constelație de componente superb finisate care, atunci când sunt asamblate și reglate cu expertiza maeștrilor Jacob & Co, permit mecanismului Astronomia să păstreze timpul precis pe toată durata rezervei sale de mers de 48 de ore.

Carcasa Astronomia Solar Constellations & Planets măsoară 45,50 milimetri în diametru și 21 milimetri grosime între punctul cel mai înalt al cristalului său frontal de safir special curbat și punctul cel mai de jos al carcasei sale. Carcasa din aur alb de 18 carate deține o fereastră din cristal de safir dintr-o singură piesă în jurul periferiei sale, permițând vizualizarea nestingherită a mecanismului spectaculos și a pietrelor prețioase din interior.

Capodopera de Haute Bijouterie și de Haute Horlogerie a firmei Jacob & Co, Billionaire Timeless Treasure, a fost prezentată la ediția Watches & Wonders 2023 din Geneva. Prețul acestei piese unice este de 20 de milioane de dolari.

 

Vă invităm la Orologeria GALT din str. Enescu pentru ca să faceți o călătorie în universul brandului Jacob & Co., pe care îl reprezentăm în România, și să descoperim împreună colecții ce exprimă, cu o unicitate incredibil de clară, originalitatea formidabilă și personalitatea îndrăzneață a acestui brand inovativ.

Vă invităm să ne contactați folosind Formularul de contact protejat.