MASTER CONTROL COLLECTION

CALIBRE ACTUALIZATE ȘI NOI COMPLICAȚII

 

Jaeger-LeCoultre introduce un design nou și noi modele pentru colecția sa Master Control

De când a fost introdusă în 1992, colecția Master Control a lui Jaeger-LeCoultre a fost definită prin rigoare tehnică și reținere stilistică, evoluția sa constantă fiind impusă de respectul profund al Casei pentru tradiție și căutarea constantă a inovației.

În 2020, La Grande Maison relansează colecția, inspirându-se din ceasurile clasice rotunde din anii '50, cum ar fi modelele Futurematic, PowerMatic și Memovox și adăugând cu fler caracteristici ale secolul XXI.

În loc să aducă un omagiu unei singure referințe istorice, Jaeger-LeCoultre prezintă o serie de ceasuri care reprezintă unele dintre cele mai emblematice complicații ale sale.

Pentru a îmbunătăți fiabilitatea, rezerva de mers și performanțele pe termen lung, inginerii lui Jaeger-LeCoultre au revizuit și l-au reproiectat pe Calibre 899, pilonul performant al colecției Master Control. Îmbunătățirile, care au fost încorporate în întreaga gamă de calibre Master Control, includ un eșapament din siliciu, un barilet reproiectat și diverse îmbunătățiri de economisire a energiei.

MASTER CONTROL CHRONOGRAPH CALENDAR

Modelul principal al noii colecții Master Control prezintă un mecanism recent dezvoltat, Calibrul 759, care combină un cronograf cu un afișaj triplu de calendar și o fază de lună. Reunită pentru prima dată într-o piesă Jaeger-LeCoultre, această alianță de complicații evocă legăturile vechi dintre ceasornicărie și astronomie. Noul Calibru 759 conține un cronograf cu o roată pe coloană cu un ambreiaj vertical, un indicator al fazei lunei și o rezervă de mers de 65 de ore.

Cu un aspect echilibrat de cadran, care combină familiaritatea a două complicații clasice - un calendar triplu și un cronograf bi-compax - designerii lui Jaeger-LeCoultre au făcut citirea ecranelor simplă și intuitivă, în ciuda complexității informațiilor prezentate.

Contorul cronografului de 30 de minute de la ora 3 este echilibrat de sub-cadranului secundelor la ora 9, în timp ce ferestrele de zi și lună din partea superioară a cadranului sunt echilibrate de indicatorul de fază a lunei și data de la ora 6.

Întregul afișaj este centrat pe indicatorul de secunde al cronografului și este conținut de scara pulsometrică marcată în jurul bordurii cadranului. În completarea stilului atemporal al cronografului-calendar, butoanele dreptunghiulare ale cronografului adaugă un aer modern și util carcasei bine proporționată de 12,05 mm, care este oferită în oțel sau Le Grand Rose gold.

MASTER CONTROL DATE

Datorită paletei sale de culori reci, argintii, a designului minimalist și a detaliilor rafinate, Master Control Date precizează noua colecție. Prin mecanismul său zvelt, Calibre 899, carcasa din oțel de 40 mm a lui Master Control Date are doar 8,78 mm grosime.

Un element de bază al lui Jaeger-LeCoultre de la introducerea sa în urmă cu cincisprezece ani, Calibre 899 a fost actualizat în mod repetat pentru a încorpora cea mai recentă tehnologie de îmbunătățire a performanței.

Revizuit din nou pentru noua colecție Master Control, ultima generație a lui Calibre 899 oferă un nou eșapament și palete: reconstruite într-o formă ușor modificată, ele sunt confecționate din siliciu pentru a reduce frecarea și a consuma astfel mai puțină energie. Roata centrală de secunde a fost reproiectată pentru a elimina zgâlțâirea; șuruburile de fixare ale roții oscilante sunt realizate din titan foarte rezistent, mai degrabă decât din oțel.

Au fost utilizate uleiuri noi, special formulate pentru noile materiale. Pentru a mări rezerva de mers la 70 de ore, bariletul a fost reproiectat pentru a găzdui un arc mai puternic și mai lung, fără a crește înălțimea de 3,3 mm a mecanismului.

MASTER CONTROL CALENDAR

În anii '40 și '50, Jaeger-LeCoultre a fost renumit pentru mecanismele sale de fază lunară triple. Noul Master Control Calendar duce această tradiție în secolul XXI. Cu o carcasă care măsoară 40 mm x 10,95 mm, el este oferit fie din oțel, fie din Le Grand Rose gold.

Dispunerea clasică, fin echilibrată a cadranului este păstrată, cu datele marcate în jurul periferiei, indicate cu o arătătoare cu vârful roșu, cu zilele și lunile afișate în partea superioară a cadranului și setarea fază lunare în cadranul secundei periferice din partea inferioară.

Însă există o noutate în ceea ce privește afișarea datei: actualizând Caliber 866 cu aceleași îmbunătățiri a performanței făcute la Cal. 899, inginerii lui Jaeger-LeCoultre au adăugat o încântătoare nouă complicație cu salturi.

În fiecare lună, arătătoarea datei face un salt de 90 de grade de la 15 la 16, pentru a nu acoperi afișajul fazei lunei.

MASTER CONTROL GEOGRAFIC

Interpretarea unică a ceasului de călătorie a lui Jaeger-LeCoultre a fost o caracteristică a colecției Master Control încă din 1990, una foarte apreciată de cunoscători. În loc să indice doar ora unui al doilea fus orar, Geographic are, de asemenea, un indicator de 24 de ore de noapte / zi și, într-o deschidere din partea de jos a cadranului, afișează numele orașului aferent zonei. Aceasta oferă călătorilor opțiunea de a seta al doilea timp orar în funcție de locație, mai degrabă decât să fie nevoie să calculeze diferența de timp.

Cadranul respectă dispunerea geografică familiară, cu afișajele de fus orar echilibrate de un sub-cadran de dată și de un indicator de rezervă de mers, arătătoarele din oțel înalbăstrit termic adăugând o culoare ce iese în evidență, pentru a îmbunătăți lizibilitatea. În prezent întregul cadran este periat în raze de soare și este conținut într-o bordură largă, convexă, pe care sunt așezați indecși triunghiulari alungiți. Profilul fiecărui index a fost realizat pentru a se potrivi perfect cu curba în care bordura întâlnește cadranul - o provocare pentru artizanii lui Jaeger-LeCoultre, dar total în acord cu atenția pentru detalii a Casei.

Noua generație Calibre 939 mărește rezerva de mers a lui Master Control Geographic la 70 de ore, carcasa fiind disponibilă într-o alegere între oțel sau Le Grand Rose gold.

Inspirată de trecut și reproiectată în spiritul încrezător al secolului 21, noua colecție Master Control combină creativitatea și cunoștințele profunde ale Manufacturii Jaeger-LeCoultre, unde toate mecanismele mecanice sunt realizate in-house. Îmbinând stilul atemporal cu eleganța relaxată a vieții urbane moderne, ea este destinată să devină un punct de referință în orologeria contemporană.

TECHNICAL DESCRIPTION

MASTER CONTROL CHRONOGRAPH CALENDAR

Dimensions: 40mm x 12.05mm

Calibre: automatic mechanical movement, Jaeger-LeCoultre Calibre 759

Functions: hours/minutes, small seconds, calendar with date, day and month indications, moon phases, chronograph

Power reserve: 65 hours

Case: stainless steel or Le Grand Rose goldR, satin and polished finishes, sapphire crystal case-back

Water-resistance: 5 bar

Dial: silver sunray finish, applied indexes

Strap: Novonappa calf or alligator

Reference: Q4138420 (stainless steel), Q4132520 (Le Grand Rose goldR)

MASTER CONTROL DATE

Dimensions: 40mm x 8.78mm

Calibre: automatic mechanical movement, Jaeger-LeCoultre Calibre 899 (new generation)

Functions: hours/minutes/seconds, date

Power reserve: 70 hours

Case: stainless steel, satin and polished finishes, sapphire crystal case-back

Water-resistance: 5 bar

Dial: silver sunray finish, applied indexes

Strap: Novonappa calf

Reference: Q4018420

MASTER CONTROL CALENDAR

Dimensions: 40mm x 10.95mm

Calibre: automatic mechanical movement, Jaeger-LeCoultre Calibre 866 (new generation)

Functions: hours/minutes, small seconds, day, jumping date, month, moon phases

Power reserve: 70 hours

Case: stainless steel or Le Grand Rose goldR, satin and polished finishes, sapphire crystal case-back

Water-resistance: 5 bar

Dial: silver sunray finish, applied indexes

Strap: Novonappa calf or alligator

Reference: Q4148420 (stainless steel), Q4142520 (Le Grand Rose goldR)

MASTER CONTROL GEOGRAPHIC

Dimensions: 40mm x 10.96mm

Calibre: automatic mechanical movement, Jaeger-LeCoultre Calibre 939 (new generation)

Functions: hours/minutes/seconds, date, second time zone, 24-hour display, 24 time zones, power reserve indication

Power reserve: 70 hours

Case: stainless steel or Le Grand Rose goldR, satin and polished finishes, sapphire crystal case-back

Water-resistance: 5 bar

Dial: silver sunray finish, applied indexes

Strap: Novonappa calf or alligator

Reference: Q4128420 (stainless steel), Q4122520 (Le Grand Rose gold.

Prin magazinele "GALT orologerie elveţiană", Impulse Romania este reprezentantul unor prestigioase branduri: Lange & Söhne, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Zenith, IWC, Jaeger-LeCoultre, Omega, Longines, TAG Heuer, Rado, Raymond Weil, Revue Thommen, bijuteriile Pasquale Bruni, accesoriile pentru ceasuri Buben & Zorweg şi curele Morellato. 

Calea Dorobanţilor 153 - Tel. 021.231.45.66
George Enescu nr. 5 - Tel. 021.318.91.70
JW Marriott Grand Avenue - Tel. 021.403.35.29

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații suplimentare despre ceasurile Jaeger-LeCoultre, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri. Vă invităm de asemeni să ne vizitați la GALT Orologerie elvețiană pentru a admira ceasurile realizate de firma elvețiană Jaeger-LeCoultre. Asigurăm pentru dvs. și service-ul, autorizat de producător, al tuturor ceasurilor realizate de această firmă.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 13.05.2020. Actualizat: 13.05.20
Copyright © 2020 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Ora și temperatura în București