EL PRIMERO 50 DE ANI - SET ANIVERSAR

 

Legendarul cronograf de înaltă frecvență El Primero sărbătorește o jumătate de secol de poziție de avangardă și de precizie. În omagiul destinului său legendar, Zenith oferă fanilor un ansamblu într-o casetă aniversară care conține trei cronografe cu contoare tricolore emblematice. O reeditare fidelă a primului model El Primero din 1969; un Chronomaster El Primero cu mecanism optimizat și un Defy El Primero 21 la 1/100 din secundă: o trilogie limitată de 50 de piese care "conjugă" înalta frecvență în mai multe timpuri.

Trecut, prezent și viitor. El Primero curge prin venele lui Zenith de 50 de ani. Istoria acestei stele de înaltă frecvență, născute în 1969, continuă astăzi și mâine, cu iconicul Chronomaster El Primero și cu futuristul Defy. Pentru a sărbători destinul unic al lui El Primero - primul cronograf automat integrat și foarte precis din lume - Zenith vă invită într-o călătorie prin timp. Ansamblul aniversar conține trei modele El Primero care trasează evoluția tehnică și estetică a acestei legende de precizie. Prezentat într-o casetă care amestecă tehnologia cu tradiția, acest trio de colecție cu contoare "semnături" acoperă orice dorință: vintage, clasic sau modern. Între timp, o a patra perniță rămâne încă goală, fiind pregătită să primească următoarea realizare a lui Zenith în universul frecvențelor foarte înaltă: 1/1000 de secundă!

Clasament al inovării

Începând cu data de 10 ianuarie 1969, data la care a fost prezentat celebrul cronograf El Primero ("primul” în limba spaniolă"), Zenith a strălucit intens pe firmamentul înaltei frecvențe. Continuu îmbogățit cu noi progrese tehnice și estetice, icoana incontestabilă a preciziei a fost disponibilă pentru o jumătate de secol în colecțiile Manufacturii. Flashback spre sfârșitul anilor 1960, marcat de o revoluție orologeră: nașterea lui El Primero, primul cronograf automat. Caracteristicile sale inovatoare - o frecvență de 36.000 de vibrații pe oră, o construcție integrată pe coloană, un rotor central montat pe rulmenți și peste 50 de ore de autonomie de operare (o adevărată performanță pentru o astfel de frecvență înaltă) - a făcut din el cel mai precis cronograf din lume și singurul capabil să măsoare timpi scurți până la 1/10 din secundă. În plus față de aceste performanțe revoluționare, El Primero a stabilit noi coduri vizuale, cu o gamă de culori contrastante, care au îmbunătățit lizibilitatea contoarelor: gri deschis pentru secunde, albastru pentru minute și antracit pentru ore. Această combinație ar deveni rapid o emblemă a Brandului.

Versiune originală

În timp ce El Primero a evoluat constant de la inventarea sa, inspirând noi creații, până la punctul de a deveni un model arhetipal apreciat de cunoscători, Zenith nu a oferit niciodată o reeditare credincioasă modelului original. Acest lucru s-a făcut acum, deoarece setul de aniversare, într-o ediție limitată de 50 de piese, include în primul său compartiment o reiterare perfectă a cronografului El Primero din 1969. O premieră istorică ce oferă acestui ceas de epocă o aură specială și un simbolism puternic.

Carcasa de oțel, de 38 mm, geamul curbat cu efect de mărire, contoarele tricolore, scara tahimetrică, fontul, formele arătătoarelor și ale marcajele de oră, precum și cureaua din piele: toate codurile originale sunt prezente cu fermitate. De asemenea, forma anselor și a butoanelor sunt reproduse exact pe acest ceas de "reînviere" pură. Pentru a oferi un nou contract și atributele originale ale predecesorului său ilustru, inginerii și designerii lui Zenith au efectuat un proces de inginerie inversă: o copie autentică din muzeul mărcii a fost scanată în întregime cu laserul, pentru a restabili fiecare componentă.

Singurele libertăți care au fost luate sunt faptul că spatele inițial compact dezvăluie acum fără obstacole mecanismul și că logo-ul coroanei a fost actualizat. În ceea ce privește "motorul", este vorba de versiunea actuală a mecanismului cronografului cu roată pe coloană El Primero, care bate la o frecvență de 36.000 de vibrații pe oră și oferă o precizie de 1/10 de secundă, precum și o rezervă de mers de 50 de ore. Ca și originalul, acesta afișează orele, minutele și secundele periferice, cronograful, tahimetrul și funcțiile de dată, acestea din urmă aparând între orele 4 și 5.

Chronomaster 2.0

Un descendent direct al lui El Primero, Zenith Chronomaster este cea mai emblematică întruchipare contemporană a acestuia. Un Chronomaster este recunoscut la prima vedere. Statura sa impunătoare, designul iconic și mecanismul de înaltă frecvență sunt încorporate în ADN-ul Manufacturii. Prin urmare, pentru a sărbători modelul legendar din care provine, al doilea ceas în casetă este un Chronomaster, echipat cu un motor El Primero de nouă generație și un nou cadru ceramic negru. Renumit El Primero 3600, mecanismul său este prezentat într-o versiune optimizată, o actualizare realizată în conformitate cu arhitectura și performanța dovedită ale legendarului El Primero.

Acest calibru de înaltă frecvență, bătând la 36.000 de vibrații pe oră, realizează performanța măsurării corecte a unei zecimi de secundă și oferă citiri directe pe cadran și pe lunetă. Cu alte cuvinte, arătătoarea cronografului face o singură rotire în 10 secunde, indicând la fiecare salt o zecime dintr-o secundă pe o scară graduală de la 1 la 100. Cu această versiune 2.0, construcția originală a cronografului El Primero, consistând din roata pe coloană și un ambreiaj lateral acționat cu pârghie, este evidențiată vizual și reproiectată pentru a spori fiabilitatea și precizia.

Rezultatele cele mai evidente sunt integrarea unui dispozitiv stop-secunde pentru setarea timpului și o rezervă de mers mărită la 60 de ore. În plus față de caracteristicile maximizate, noul Chronomaster are un aspect mai sportiv și mai modern decât contemporanii săi, cu o carcasă din oțel de 42 mm acoperită de un cadru ceramic negru graduat, o masă oscilantă în formă de stea și o curea de cauciuc cu cusături contrastante.

Elementul futurist

Ultimul element al acestei trilogii, cronograful Defy El Primero 21, anunță orologeria viitorului. Un viitor care prezintă în magazin realizări excepționale, după cum sugerează cea de-a patra pernă a cutiei, lăsată în mod deliberat neocupată, pentru a găzdui următoarea realizare a lui Zenith în domeniul frecvențelor extreme. Dar pentru moment, cu Defy El Primero este timpul prezentului, întruchiparea ultra-modernă a legendarului El Primero.

În interiorul impunătoarei carcase de titan de 44 mm se află un mecanism mecanic revoluționar. Oscilând la o frecvență de 360.000 vibrații pe oră (50 Hz), de zece ori mai mare decât predecesorul său, el măsoară și afișează o sută de secundă pe o scară de la 1 la 100. Semnătura sa dinamică exclusivă - rotirea completă a cadranului într-o secundă - reflectă precizia excepțională și performanța acestui motor care provine din ingineria modernă, cu două "cutii de viteze" independente la bord: una pentru ceas și cealaltă pentru cronograf. Carcasa sa scheletată are trei contoare solide, în culorile originale - numitorul comun al acestei ediții "tribut" - și linii contemporane, formate dintr-o coroană mare, butoane plate și anse scurte, care se așează fără probleme pe încheietura mâinii prin intermediul curelei din cauciuc, acoperite cu piele neagră de aligator.

EL PRIMERO REVIVAL

TECHNICAL DETAILS

Reference: 03.A386. 400/69.C815

KEY POINTS

Original Revival of the 1969 Reference A386:

The first ever El Primero Model

Original 1969 case with 38 mm diameter

Automatic El Primero column-wheel chronograph

MOVEMENT

El Primero 400, Automatic

Calibre: 13  ``` (Diameter: 30 mm)

Movement thickness: 6.6.mm

Components: 278

Jewels: 31

Frequency: 36,000 VpH (5 Hz)

Power-reserve: min. 50 hours

Finishes: Oscillating weight with “Côtes de Geneve”. motif

FUNCTIONS

Hours and minutes in the centre

Small seconds at 9 o'clock

Chronograph:

- Central chronograph hand

- 12-hour counter at 6 o'clock

- 30-minute counter at 3 o'clock

Tachymetric scale

Date indication at 4:30

CASE, DIAL & HANDS

Diameter: 38 mm

Diameter opening: 33.05 mm

Thickness: 12.60 mm

Crystal: Domed sapphire crystal with anti-reflective treatment on both sides

Case-back: Transparent sapphire crystal

Material: Stainless steel

Water-resistance: 10 ATM

Dial: White-lacquered dial with three different-coloured counters

Hour-markers: Rhodium-plated, faceted and coated with Super-LumiNova SLN C3

Hands: White, faceted and coated with Super-LumiNova SLN C3

STRAP & BUCKLE

Black alligator leather strap with protective rubber lining

Stainless steel pin buckle CHRONOMASTER 2 EL PRIMERO

TECHNICAL DETAILS

Reference: 03.3001.3600/69.C816

KEY POINTS

Entirely redesigned movement to pay tribute to the 50th Anniversary of the legendary El Primero movement

Automatic El Primero column-wheel chronograph able to measure and display the 1/10th of a second

1/10th of a second indication on the ceramic bezel

Increased power reserve of 60 hours

Stop second mechanism

Certified Chronometer

MOVEMENT

El Primero 3600, Automatic

Calibre: 131``` (Diameter: 30 mm)

Frequency: 36,000 VpH (5 Hz)

Power-reserve: approx. 60 hours

Finishes: New star-shaped oscillating weight with satined finishings

FUNCTIONS

Hours and minutes in the centre

Small seconds at 9 o'clock

1/10th of a second Chronograph:

- Central chronograph hand that makes one turn in 10 seconds

- 30-minute counter at 6 o'clock

- 60-second counter at 3 o'clock

Date indication at 6 o'clock

CASE, DIAL & HANDS

Diameter: 42 mm

Diameter opening: 37.1 mm

Thickness: 12.75 mm

Crystal: Domed sapphire crystal with anti-reflective treatment on both sides

Case-back: Transparent sapphire crystal

Material: Stainless steel

Water-resistance: 10 ATM

Dial: Silver-toned sunray-patterned dial three different-coloured

Hour-markers: Rhodium-plated, faceted and coated with Super-LumiNova SLN C1

Hands: Rhodium-plated, faceted and coated with Super-LumiNova SLN C1

STRAP & BUCKLE

Black rubber with red stitchings

Steel double folding clasp

 

DEFY EL PRIMERO 21

TECHNICAL DETAILS

Reference: 95.9012.9004/69.R582

KEY POINTS

1/100th of a second Chronograph movement

Exclusive dynamic signature of one rotation per second

1 escapement for the Watch (36,000 VpH - 5 Hz) ;

1 escapement for the Chronograph (360,000 VpH - 50Hz)

Certified Chronometer

MOVEMENT

El Primero 9004, Automatic

Calibre: 141``` (Diameter: 32 mm)

Movement thickness: 7.9 mm

Components: 293

Jewels: 53

Frequency: 36,000 VpH (5 Hz)

Power-reserve: min. 50 hours

Finishes: Special oscillating weight with satined finishings

FUNCTIONS

Hours and minutes in the centre

Small seconds at 9 o'clock

1/100th of a second Chronograph:

- Central chronograph hand

- 30-minute counter at 3 o'clock

- 60-second counter at 6 o'clock

- Chronograph power-reserve indication at 12 o'clock

CASE, DIAL & HANDS

Diameter: 44 mm

Diameter opening: 35.5 mm

Thickness: 14.50 mm

Crystal: Domed sapphire crystal with anti-reflective treatment on both sides

Case-back: Transparent sapphire crystal

Material: Brushed titanium

Water-resistance: 10 ATM

Dial: Openworked with three different-coloured counters

Hour-markers: Rhodium-plated, faceted and coated with Super-LumiNova SLN C1

Hands: Rhodium-plated, faceted and coated with Super-LumiNova SLN C1

STRAP & BUCKLE

Black Rubber with black alligator leather coating

Titanium double folding clasp

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații suplimentare despre aceste ceasuri deosebite, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri. Vă invităm de asemeni să ne vizitați la Galt Orologerie elvețiană pentru a admira ceasurile realizate de firma elvețiană Zenith. Asigurăm pentru dvs. și service-ul, autorizat de producător, al tuturor ceasurilor realizate de această firmă.

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 21.02.19. Modificat: 23.02.19
Copyright © 2019 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Ora și temperatura în București