SPEEDMASTER APOLLO 11

A 50-A EDIȚIE ANIVERSARĂ LIMITATĂ

 

Au trecut 50 de ani de când omenirea a făcut primii pași îndrăzneți pe Lună - un moment care a schimbat istoria (și limitele posibilului) pentru totdeauna. Legat de această aniversare de aur, OMEGA sărbătorește acest eveniment cu un nou Speedmaster care are o legătură foarte specială cu astronauții și moștenirea acelei misiuni Apollo 11.


CEO Omega Raynald Aeschlimann și Buzz Aldrin

Cum a ajuns OMEGA pe Lună

Neil Armstrong și Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au mers pe suprafața lunară, începâns cu ora 02:56 UTC, pe 21 iulie 1969. Plimbarea lor pe Lună a durat doar două ore și jumătate, dar realizările lor au lăsat o amprenta definitorie asupra istoriei explorării spațiului.


Astronautul Edwin Eugene Aldrin

Misiunea Apollo 11 este cu siguranță cel mai celebru moment din patrimoniul spațial considerabil al firmei OMEGA. Dar călătoria pentru a ajunge la acest punct a început cu mai bine de 10 ani înainte, în 1957, când a fost lansat primul OMEGA Speedmaster.

Datorită designului său robust, sigur și ușor de citit, Speedmaster a devenit cunoscut sub numele de "alegerea piloților" și a fost adoptat de cei din Forțele Aeriene ale SUA.

Numai OMEGA Speedmaster a supraviețuit testelor dure - cum au fost examenele termice, șocurile, vibrațiile și vidul, printre altele, și, ca rezultat, a fost declarat " Flight Qualified for all Manned Space Missions " pe 1 martie 1965.

Din acel moment, OMEGA a fost singurul furnizor de ceasuri pentru programul NASA Human Space Flight Program . S-a avut încredere în el pentru misiunile Mercury, programul Gemini și, bineînțeles, în programul Apollo - care avea privirile sale ațintite asupra Lunei.

Un tribut adus eroilor

Originalul Speedmaster BA145.022

Succesul lui Apollo 11 a fost sărbătorit cu fervoare în întreaga omenire în 1969. Un Speedmaster din aur a găzduit calibrul 861 și a fost prima ediție comemorativă numerotată a lui OMEGA, cu doar 1.014 modele produse între 1969 și 1973. Primul dintre acestea a fost creat pentru Președintele SUA Richard Nixon, cu numărul doi alocat vicepreședintelui american Spiro Agnew. Aceste ceasuri au fost totuși returnate mai târziu la OMEGA din cauza protocolului strict de cadouri al guvernului SUA.

Pentru adevărații fani ai lui Speedmaster, BA145.022 este unul dintre cele mai importante momente ale istoriei iconografice a cronografului. Nu numai că este un ceas frumos pe care să-l privești, cu amestecul său de aur și burgundy, dar el reprezintă cel mai mare omagiu adus astronauților NASA care au dus omenirea pe lună.

Speedmaster Apollo 11

50th Anniversary Limited Edition

Marcând aniversarea de aur a primei aselenizări, OMEGA a produs un nou Speedmaster Limited Edition de 1.014 bucăți, livrat cu o garanție de cinci ani.

Urmând faimosul design al modelului Speedmaster BA145.022, acest nou cronograf a fost fabricat dintr-un nou aliaj de aur de 18K și este alimentat de noul calibru Master Chronometer 3861.

18K Moonshine Gold

Carcasa, brățara, cadranul, marcajele de oră și arătătoarele de ore și minute au fost realizate din aurul Moonshine 18K - un aliaj nou unic, al cărui culoare este inspirată de strălucirea a lunii pe un cer albastru închis. Într-o nuanță mai pală decât aurul tradițional de 18K, aurul Moonshine oferă o rezistență ridicată la decolorarea în timp a nuanței de culoare și a luciului.

Caracasa și brățară

Carcasa lustruită și periată de 42 mm include o brățară asimetrică al acestui Speedmaster de a patra generație. În jurul încheieturii mâinii, brățara lustruită are rânduri de 5 zale arcuite și o încuietoare cu canelură cu o litera Omega aplicată.

Luneta Burgundy ceramică [ZrO2]

Rămânând fidel piesei istorice din 1969, OMEGA a inclus o lunetă burgundy - de această dată în ceramică [ZrO2], conform unui proces special în curs de brevetare, cu scala tahimetrică în Ceragold. Mergând pe urmele primei generații a scalei de tahimetru Speedmaster, care a ajuns la 500 de unități pe oră, acest model nou are un punct marker deasupra lui 90 (cunoscut și sub numele de "Dot Over 90" sau "DON").

Onyx și Negrul

Cadranul periat pe verticală este marcat cu "Au750" din cauza utilizării aurului solid și este îmbunătățit de indicii negri fațetați din onix, așezați în marcajele de oră lustruite, precum și de arătătoarele de ore și minute, umplute cu lac negru și arătătoarele colorate în negru ale cronografului central de secunde și arătătoarele subcadranelor.

Capacul de închidere unic

Inelul exterior al spatelui carcasei prezintă marcajele gravate mecanic: "1969-2019" și numărul ediției limitate evidențiat în burgundy, precum și "Master Chronometer" necolorat.

Inelul decorativ interior, realizat de asemeni din aurul Moonshine de 18K, a suferit două procese separate de ablație cu laser, precum și două tratamente color PVD (Physical Vapour Deposition) în albastru și negru. Acest tratament a produs următoarele rezultate rafinate:

- un albastru ocean mat care înconjoară o hartă parțială a continentelor americane (lustruit ca finisare), cu o privire asupra lansatorului de rachete de la Cape Canaveral (cunoscut drept Cape Kennedy între 1963 - 1973)

- un fundal negru cu finisaj mat care accentuează marcajele lustruite, ce includ "APOLLO 11 - 50th ANNIVERSARY" și " THE FIRST WATCH WORN ON THE MOON ".

În final, o inserție de meteorit lunar, reprezentând Luna a fost, introdusă delicat în cavitatea inelului.

Interesant, Pământul și Luna de pe inelul interior au fost realizate în proporție reală (3,67: 1 în diametru).

Mecanismul

Acest Speedmaster este antrenat de OMEGA Master Chronometer Calibre 3861 - un mecanism cu întoarcere manuală, cu eșapament Co-Axial, arc de balansier din siliciu Si14, placă principală aurită și marcaje aurite cu Moonshine și marcaje burgundy.

Sigle de epocă

Pentru fanii istoriei lui OMEGA, există un număr de sigle OMEGA de epocă care se găsesc pe tot ansamblul designului - inclusiv pe cadran, coroană și brățară.

Crater Box

Un ceas unic într-o cutie de prezentare unică! Inspirat de ambalajul original al modelului BA145.022 din 1969, OMEGA a creat o nouă cutie ce va găzdui fiecare ceas din Ediția limitată. Panourile casetei sunt în ceramică gri, cu imprimare 3D a suprafeței lunare. Deoarece fiecare panou este structurat diferit, nici o cutie nu va fi identică cu o alta. În plus, panoul superior al fiecărei cutii este imprimat cu imaginea Mării Liniștii și a poziției de aterizare a lui Apollo 11.


Buzz Aldrin în 1969

Impulse Romania este în topul companiilor care comercializează ceasuri de marcă și de lux în România. Prin magazinele “GALT orologerie elvețiană”, Impulse Romania este reprezentantul unor prestigioase branduri orologere: Lange & Söhne, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Longines, Rado, Raymond Weil, Revue Thommen, bijuteriile de lux Pasquale Bruni, accesoriile pentru ceasuri Buben & Zorweg și curele Morellato.

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 17.03.2019. Modificat: 17.03.19
Copyright © 2019 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București