OMEGA reintroduce calibrul său iconic 321

 

Dacă le cereți celor mai numeroși amatori de ceasuri să numească un mecanism faimos pe care ar dori să îl vadă renăscut, veți auzi menționându-se OMEGA Calibre 321. Acest mecanism de cronograf robust și elegant a fost unul favorit deja din anii 1940 și este încă foarte căutat de colecționarii de ceasuri din întreaga lume. Acum, la mai mult de 50 de ani de la producerea ultimului Calibre 321, OMEGA readuce în actualitate mecanismul său iconic.

Cunoscut pentru designul său complex, originalul Calibre 321 a fost primul mecanism utilizat vreodată în OMEGA Speedmaster din anul 1957. De fapt, el a fost folosit anterior în unele dintre celelalte cronografe ale lui OMEGA, și anume cele din colecția Seamaster. Se remarcă folosirea unei roți pe coloană monobloc, prelucrată dintr-o singură piesă, fapt care întregește valoarea sa tehnică. În general, mecanismele de roată pe coloană necesită multă precizie în proiectare și construire, făcându-le populare la colecționarii de ceasuri.

Noul Calibru 321

În plus față de construcția sa, originalul Calibre 321 a câștigat, de asemenea, un loc foarte prețuit în istorie. Acesta a fost folosit într-o varietate de modele, inclusiv modelul Speedmaster ST 105.003 (primul model testat și calificat de NASA, fiind purtat de astronautul Ed White în timpul primei sale deplasări în spațiu) și Speedmaster ST 105.012 (primul ceas purtat pe Lună).

Reintroducerea unui mecanism cu o reputație atât de mare trebuie, prin urmare, să se facă cu cea mai mare exactitate. Pentru proiectul Calibre 321, OMEGA a folosit o echipă dedicată de experți care au lucrat eficient timp de doi ani și în secret total pentru a readuce mecanismul la viață. Grupul restrâns a fost compus din cercetători, proiectanți și istorici, precum și cei mai buni meșteșugari și ceasornicari cu experiență. Pentru a proteja detaliile exclusive ale proiectului, echipa a lucrat chiar sub denumirea de cod "Alaska 11", în conformitate cu denumirile pe care OMEGA le-a folosit în proiectele sale secrete Speedmaster pentru NASA în anii 1960 și 1970.

Un Calibru 321 original

Folosind ca referință cea de-a doua generație a lui Calibre 321, echipa OMEGA a realizat cercetări istorice ample și planuri originale pentru o reconstruire cât mai exact posibil a mecanismului. Mergând mai departe, au folosit și tehnologia "tomografie" (metoda digitală de scanare) pentru a vedea interiorul adevăratului ceas Speedmaster ST 105.003 pe care astronomul Eugene "Gene" Cernan l-a purtat pe Lună în timpul misiunii Apollo 17 în 1972. Cernan a fost ultimul om care s-a deplasat pe suprafața lunară, iar Speedmaster-ul său este acum găzduit la Muzeul OMEGA din Bienne. Calibre 321 al său a furnizat criteriile perfecte de design pentru firma OMEGA.

Apollo17. Astronautul Eugene Cernan pe Lună

Ca urmare, chiar și părțile unice și iconice ale Calibre 321 au fost renăscute în ceea ce privește specificațiile lor autentice. Mecanismul corespunde minunat perioadei "Lunii" din istoria lui OMEGA, cu o construcție care respectă în totalitate designul din trecut.

Ceasul purtat de Eugene Cernan

Raynald Aeschlimann, președinte și CEO al lui OMEGA, a spus: "Este uimitor faptul că atât de mulți oameni sunt pasionați ai calibrului 321. Am produs ultimul în 1968 și fanii nu au încetat niciodată să vorbească despre el. Aceasta arată cât de special este. Suntem foarte încântați să le îndeplinim în cele din urmă dorințele și am depus eforturi mari pentru a aduce mecanismul înapoi".

Cronograf Speedmaster cu Calibrul 321

Noile mecanisme vor intra în producție la sediul OMEGA din Bienne. În mod unic, toate aspectele creației sale vor fi întreprinse într-un atelier dedicat lui Calibre 321. Pentru fiecare mecanism, ansamblarea sa, precum și ansamblarea carcasei și brățării vor fi executate de același ceasornicar. Fanii orologeriei pot să se aștepte la evoluții suplimentare și noi știri în lunile următoare.

Impulse Romania este în topul companiilor care comercializează ceasuri de marcă și de lux în România. Prin magazinele “GALT orologerie elvețiană”, Impulse Romania este reprezentantul unor prestigioase branduri orologere: Lange & Söhne, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, IWC, Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Longines, Rado, Raymond Weil, Revue Thommen, bijuteriile de lux Pasquale Bruni, accesoriile pentru ceasuri Buben & Zorweg și curele Morellato.

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 09.01.2019. Modificat: 09.01.19
Copyright © 2019 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București