">

 

DATOGRAPH UP / DOWN "LUMEN"

 

Noul model A. Lange & Söhne afișează în mod fiabil timpul, iar funcția sa de cronograf poate fi utilizată și ea în orice moment. Acest lucru se datorează faptului că toate indicațiile sunt lizibile chiar și în întuneric, datorită cadranului său semi-transparent și afișajelor luminoase. Cronograful - cu o funcție flyback, un contor de minute cu schimbare precisă și un indicator de rezervă de mers - vine într-o ediție limitată de 200 de ceasuri.

Ceea ce atrage atenția imediat la DATOGRAPH UP / DOWN este designul său vibrant și totuși armonios echilibrat. Afișarea caracteristică de dată mărită, în diafragma dublă încadrată, marchează vârful unui triunghi echilateral. Linia sa de bază este definită de cele două cadrane suplimentare, unul pentru secunde, iar celălalt fiind contorul de minute cu tranziții precise. În DATOGRAPH UP/DOWN "Lumen", configurația sa ingenioasă deschide o nouă dimensiune estetică imediat ce se instalează întunericul.

Acest lucru este realizat cu un cadran semi-transparent și un amestec luminos care determină ca toate afișajele să strălucească în întuneric - cu o nuanță verde distinctă pe care ochiul uman o percepe ca fiind deosebit de plăcută. Arătătoarele de oră și de minut sunt umplute cu materialul luminos; arătătorul de secunde al cronograful este complet acoperit cu amestecul luminos. Arătătorul de secunde și contorul de minute din oțel înalbăstrit se rotește deasupra contoarelor secundare care sunt și ele luminiscemte în întuneric. Inelul de pe circumferință cu scala de minute, care este împărțită în gradații de o cincime de secundă, scala concentrică a tahometrului și săgeată arătătorului de rezervă de mers luminează de asemene în verde.

Dar adevărata senzație este data mărită luminoasă. Compusă din două elemente de afișare separate, data mărită este proiectată să lumineze și imediat după secvența de comutare la miezul nopții. Acest lucru este făcut posibil de o cruce luminoasă de zeci și un disc imprimat negru, din sticlă transparentă, care se rotește deasupra unui fundal luminos.

Ambele elementele trebuie să se poată reîncărca în timpul zilei când sunt poziționate sub cadran. Acest lucru este posibil prin cadranul semi-transparent; chiar și în timpul zilei, el îi conferă ceasului o estetică inimitabilă. Acoperirea sa luminoasă nu numai că asigură o lizibilitate clară în lumina zilei, dar permite și reîncărcarea compusului luminos de pe crucea de zeci. Când este expus la lumină, mecanismul datei supradimensionate este clar vizibil. Astfel, acțiunea de comutare a afișării datei la miezul nopții poate fi observată în detaliu în lumina ambientală.

DATOGRAPH UP/DOWN "Lumen" este cel de-al patrulea model din seria "Lumen" pe care A. Lange & Söhne a lansat-o în 2010. O acoperire specială pe cadranul semi-transparent din cristal de safir filtrează cea mai mare parte a luminii vizibile, dar nu acea parte a spectrului ultraviolet care este necesară pentru încărcarea pigmenților luminoși cu energie luminoasă. Cu cât sunt mai întunecate spațiile înconjurătoare, cu atât mai clar contrastează afișajul pe fondul întunecat.

În 1999 A. Lange & Söhne a definit cu DATOGRAPH-ul repere noi în designul cronografelor. Funcția flyback permite efectuarea măsurărilor consecutive: o măsurătoare în curs poate fi întreruptă și una nouă poate începe instantaneu la o singură atingere a butonului la ora 4. Această funcție rară economisește timp, deoarece mecanismul flyback execută cele trei etape de stop, resetare și repornire necesare în mod normal prin doar o simplă apăsare a unui buton.

Contorul de minute al cronografului avansează exact cu o diviziune atunci când arătătorul cronometrului trece de secunda 60, chiar dacă măsurarea timpului este oprită în acel moment. Această tehnologie elaborată simplifică citirea fără dubii a timpilor de oprire. Lansat în 2012 ca o rafinare sistematică a cronografului clasic cu roată pe coloană, DATOGRAPH UP / DOWN indică, de asemenea, ce fracțiune din rezerva de mers de 60 de ore rămâne disponibilă. Această informație este furnizată de indicatorul rezervei de mers de la ora 6. Atunci când săgeata mică intră în zona roșie a ecranului, este timpul să-i furnizați mecanismului o energie suplimentară.

Capacul de închidere cu cristal de safir expune frumusețea impresionantă a calibrului L951.7 a lui DATOGRAPH UP / DOWN "Lumen", mecanism întors manual și compus din 454 de părți înfrumusețate cu generozitate. Roată liberă de balansier Lange, asociată cu un spiral proprietar al aceleiași firme, bate la o frecvență de 18.000 semi-oscilații pe oră (2,5 Hertz). În combinație cu scala de minute cu 300 de marcații, acest lucru permite măsurători de timp cu o rezoluție de o cincime de secundă. Noul model, disponibil într-o ediție limitată de doar 200 de ceasuri, vine într-o carcasă de platină de 41 de milimetri. El este purtat pe o curea din piele neagră de aligator, prevăzută cu o cataramă de platină.

Va invitam sa apasati aici pentru a ne cere informatii despre ceasurile Lange, inclusiv unele legate de disponibilitate si de preturi. Va invitam de asemeni sa ne vizitati la magazinele GALT Orologerie elvetiana pentru a admira si ceasurile realizate de firme elvetiene de prestigiu, precum Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, IWC, Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Longines, Rado, Raymond Weil si a., firma noastra fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asiguram pentru dvs. si service-ul, autorizat de producator, al tuturor produselor realizate de aceastea.

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 30.11.18. Modificat 30.11.18
Copyright © 2018 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București