Project Z11

 

Pe cât de arhitecturală, pe atât de tehnică, ediția a unsprezecea a Proiectului Z a lui Harry Winston are o personalitate mecanică unică, care se afirmă prin cadranul ei. Fabricat din Zalium, un aliaj exclusiv al lui Harry Winston, Project Z11 are un stil sportiv dar decisiv elegant. Cu structurile sale deschise, aspectul descentrat și data mare, designul se bazează pe un set de cercuri și unghiuri intercalate, pe rigoare și flexibilitate, pe durabilitate și ușurință. Toate aceste elemente produc o armonie echilibrată și creează o piesă care este făcută să fie purtată și admirată în fiecare zi. Mecanismul său automat, nobil, este îmbogățit printr-o finisare de calitate, care se adaugă la spiritul mecanic al Proiectului Z11.

Identitatea fiecărui dintre ceasurile Harry Winston Project Z se bazează pe afirmarea mecanismului, un design arhitectural, o căutare pentru ergonomie și o carcasă unică din Zalium. Construind pe baza acestor atuuri, Project Z11 este o piesă cu un design modern și o calitate tehnică puternică. Șuruburile, grilele și elementele cheie care îi definesc aspectul sunt inspirate de orașul de origine al lui Harry Winston, New York, cu suprastructurile, grinzile de oțel și construcțiile ambițioase ale orașului care sfidează gravitația. Ambiția arhitecturală a Proiectului Z11 este de a oferi confort, semnul distinctiv al alianței perfecte între formă și funcțiune.

Project Z11 urmează tradițiile lui Z10 și Z9, cu cadranul său scheletat care își dezvăluie rolul funcțional de susținere a indicatoarelor. Creațiile sale deschise și structurile prelucrate în mat accentuează întregul ceas fără a-l întuneca. Ele susțin cadranul de oră și minute. Ele ancorează și indicatorul de dată mare. Ele adaugă puterea negrului în setul de culori albastru și gri al proiectului Z11.

Confort și suprafețe

Culoarea dominantă a lui Project Z11 este gri, datorită carcasei sale din Zalium - un aliaj exclusiv creat pentru Harry Winston. Zalium a definit Proiectul Z și a fost tema călăuzitoare de la înființarea sa. Nuanța gri este întărită cu o finisare satinată care acoperă întreaga carcasă. Toate muchiile și adânciturile sale - pe lunetă, conturul știfturilor și cele trei arce ale lui Harry Winston care se încadrează în coroană - sunt evidențiate și perfect executate.

Specific seriei Project Z, Project Z11 prezintă accente albastre. De fapt, culoarea vine de la materialul fosforescent care acoperă arătătoarele, încadrările datei mari și fiecare index de oră. Această culoare albastră se regăsește și pe brățară, constând dintr-o bază de cauciuc acoperită de o inserție din piele, cu un decor albastru denim.

În opoziție cu ceea ce sugerează designul său, Project Z11 nu este un ceas concept, ci reprezintă o abordare ergonomică mai largă. Are un diametru de 42 mm și o grosime de numai 10,6 mm, este mai ușor decât oțelul și este extrem de rezistent la orice fel de coroziune datorită Zalium-ului. Va fi produs într-o serie limitată la 300 de exemplare.

Complicație și simetrie

Fiecare proiect Z este cunoscut pentru complicațiile și pentru prezentarea sa. Project Z11 este echipat cu un calibru HW3206, care este evidențiat de poziția sa și de dimensiunea diafragmei datei duble. Situată la ora 6, încadrat de o deschidere dublă, aceasta dezvăluie în întregime cele două discuri calendar, bijuterii, șuruburi și niveluri. Această dată sofisticată este acoperită cu material fosforescent, ceea ce permite citirea ei în întuneric.

Cu data care ocupă spațiul de la ora 6 al lui Project Z11, regulile naturale de simetrie necesită o prezență puternică la ora 12, unde orele și minutele sunt situate într-un sub-cadran descentrat. Între ele apare un alt semn distinctiv al Proiectului Z: Shuriken-ul, care acționează ca un al doilea arătător, aflându-se în mijlocul cadranului albastru strălucitor, pe un fundal oglindit lustruit.

High mech

Calibrul HW3206 este un mecanism automat, ce bate cu o frecvență de 4 Hz. Cu o rezervă de mers de 72 de ore, datorată celor două barilete serializate, acest mecanism este reglat de un spiral de siliciu. Astfel Project Z11 bate în ritmul celui mai avansat material orologer. Calibrul HW3206 oferă o gamă sofisticată de finisaje, precum desen cu șanfrenare și Côtes de Geneve circulare. Aceste efecte de suprafață se găsesc pe partea cadranului, dezvăluind întregul mecanism al Proiectului Z11.

Fața ceasului oferă o vedere panoramică a calibrului HW3206. Cote de Geneve cu radiații largi, centrate pe arătătoarele de ore și minute, ocupă practic toată suprafața vizibilă a feței ceasului. Aceste finisaje consolidează designul Proiectului Z11 și adaugă o notă finală profundă spiritului său extrem de mecanic și de exclusiv.

Technical specifications

Name: Project Z11

Reference: OCEABD42ZZ001

Movement Caliber: HW3206

Type: Mechanical, automatic Dimensions

Diameter: 32.0 mm

Height: 4.87 mm

Number of components: 297

Number of jewels: 35

Balance frequency: 28,800 vibrations/hour (4 Hz)

Balance spring: Flat silicon balance spring

Finishes: 18K white gold openwork rotor, radiating Côtes de Geneve bridges with snailed trottoir, radiating Côtes de Geneve bridges on the dial side

Power reserve: 72 hours

Functions: Hours and minutes off-centered at 12 o'clock, central shuriken small second hand, large date with double aperture at 6 o'clock

Case: ZaliumT

Dimensions

Diameter: 42.2 mm

Height: 10.62 mm

Crystal: Sapphire with anti-reflective coating on both sides

Case back: Open, sapphire crystal case back

Water-resistance: 10 bar

Dial: Openwork dial, black hour and minute counter with rhodium-plated rim, 18K white gold markers coated with blue and black phosphorescent material, black grid, applied 18K gold emerald

Bracelet: Calfskin with denim effect, rubber base

Buckle: ZaliumT ardillon buckle with folding safety clasp

Limited Edition: 300 pieces

Collection: Project Z

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații despre produsele firmei Harry Winston, inclusiv unele legate de disponibilitate și de prețuri. Vă invităm de asemeni să ne vizitați la magazinele GALT Orologerie elvețiană pentru a admira și ceasurile realizate de firme de prestigiu, precum Lange, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Hysek, IWC, Jaeger-LeCoultre, Omega, Longines, TAG Heuer, Rado, Raymond Weil și a., firma noastră fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asigurăm pentru dvs. și service-ul, autorizat de producător, al tuturor produselor realizate de aceastea.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 6.05.17 Modificat 12.01.18
Copyright © 2017 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București