BRIDGES COSMOS

 

Aceasta este o adevărată capodoperă de Haute Horlogerie, prezentată de Girard-Perregaux în 2019.

Un nou dialog între pământ și cer, între materie și spațiu, între vizibil și invizibil.

Două globuri complete - celest și terestru - servesc pentru a reflecta un moment fuzional pe care îl experimentăm în Cosmos .

Descoperind o lume necunoscută, Bridge Cosmos, semnele zodiacului trec prin acest firmament miniatural, în timp ce Pământul se rotește diurn. Ca și cerul, ceasul are două fețe: de zi și de noapte.

Loial rafinamentului care îl caracterizează pe estetul invizibilului, Cosmos dezvăluie finisaje ale unei frumuseți necunoscute anterior.

În interior, punând Cosmos pe orbită, bate noul Calibru de manufactură GP09320-1098. În absența unei coroane, timpul și diferitele indicații sunt ajustate manual pe spatele acestei creații stelare.

În galaxia noilor lansări Girard-Perregaux, Cosmos vibrează pe o lungime de undă separată. Pornind de la colecția Bridges, piesa evidențiată de brand în 2019 nu este deloc nebuloasă. Ea dezvăluie porțiunile ascunse ale cerului de noapte și luminează cu o lumină neagră. Punctul central al temei "Pământul spre cer", acest ceas cu turbion, o hartă a cerului și complicațiile timpului mondial este compus din părți mecanice și paradoxuri poetice.

Ordine și frumusețe

Vechii greci credeau că reguli estetice guvernează universul pe care ei l-au observat cu abilitate. Aranjamentul simetric al globului dublu al lui Cosmos este o emanație a acestei căutări pentru ordine și frumusețe. De-a lungul axelor orizontale și verticale, complicațiile sale se reflectă într-un aranjament stabilit în toate cele patru puncte cardinale.

Orele și minutele de ofset apar la ora 12, în timp ce un turbion se rotește sub o punte mare de titan negru la ora 6. La ora 3, un glob terestru servește drept indicator de zi / noapte, în timp ce o diagramă a cerului este plasată la ora 9. Întreaga scenă se derulează sub un geam de safir colorat. Invizibilă în lumină naturală și dotată cu particule hidro-ceramice luminoase, ea oferă o vedere în timp a cerului nopții.

Pământul spre cer

La 13,8 miliarde de ani după expansiunea universului, Girard-Perregaux ridică ochii spre infinit: lumina, umbra și misterele sale. Într-o nouă abordare, marca începe un dialog între pământ și cer, între materie și spațiu. Ea explorează limitele expertizei sale, revelează invizibilul și dezvăluie ceea ce era ascuns. Știința finisării ceasurilor și a materialelor este expusă într-o lumină nouă. Ea desenează pe lumina întunericului. Știința și arta, fotoni și materie, căutarea lui Girard-Perregaux a frumuseții intră într-o dimensiune astrofizică și metaforică.

O hartă cerească personalizabilă în funcție de dorințele proprietarului

La ora 9, harta cerului îi înzestrează pe Cosmos cu dimensiunea siderală. Gravată cu laserul pe un glob de titan albastru, harta se rotește la fiecare 23 de ore, 58 minute și 4 secunde, durata exactă a unei zile siderale. Această sferă se concentrează pe cele mai cunoscute și mai vizibile formațiuni stelare, cele ale zodiacului.

Zeci de stele sunt conectate la ea, urmărind astfel cele douăsprezece constelații cunoscute de mai bine de 2500 de ani. Acestea sunt întărite cu hidro-ceramică luminescentă, permițându-i lui Cosmos să-și îndeplinească vocația astronomică chiar și în cele mai întunecate nopți. Imaginea lor este unul dintre paradoxurile astronomiei și ale ceasului Cosmos , deoarece constelația de care aparține Pământul este singura care nu este vizibilă, fiind ascunsă de soarele orbitor. În cele din urmă, globul ceresc afișează constelația zodiacului, care este invizibilă la prânz, pe partea cadranului și pe cea care este vizibilă la miezul nopții pe partea din spate.

 

Un model la scară al Pământului

La ora 3, un glob complet oferă două indicații. Acesta vă permite să aflați dacă fusul orar local este în lumina zilei sau aflat în întuneric. Iar o scară de 24 de ore în apropierea ecuatorului oferă o citire în GMT. Acest al doilea fus orar de citire a zonei de timp se face prin arătătoarea cea mai sofisticată imaginabilă: un model la scară al Pământului. De asemenea din titan și gravată cu laserul, această hartă a lumii prezintă oceane coborâte și continente ridicate. Deși este privită din cer, ele reprezintă dimensiunea pământească a lui Cosmos.

Fizica telurică

Carcasa lui Cosmos , cu diametrul de 48 mm, este o lume în sine. Sculptată din titan, acesta își delimitează universul. Cristalul său de safir este o cutie de sticlă, un geam curbat de tip coș de fum care acționează ca un telescop astronomic. Sub această lentilă nedeformantă bate un nou mecanism care a apărut din spațiul interstelar pentru a-l pune pe Cosmos pe orbită: Calibre GP09320 cu întoarcere manuală.

Mersul său este reglat de un turbion similar cu cel al familiei Néo. Puntea turbionului este realizată din titan tratat în PVD negru, arcuit peste gol. Suprafața sa, prelucrată cu jet de nisip, scoate în evidență lucrarea estetică făcută pe vagonete, o adevărată revelație a frumuseților necunoscute care accentuează tradiția rafinamentului brandului.

Partea de mijloc a carcasei lui Cosmos este netedă și fără coroană. În locul lor există patru chei de ajustare mici, toate situate pe partea din spate a carcasei și care stau așezate pe încheietura mâinii fără nici o protuberanță neplăcută. Cristalul de safir și capacul de închidere din titan sunt străpunse de patru tije, dedicate respectiv înfășurării, fixării timpului, ajustării globului ceresc și a globului terestru.

 

Un show luminos nocturn

Cosmosul este universul observat de pe pământ. Cosmos oferă un punct de vedere dublu: acela al cerului vizibil de pe suprafața globului și cel al globului vizibil de pe suprafața atmosferei. Această dualitate se reflectă în personalitatea luminoasă a lui Cosmos . Fața nocturnă diferă de aspectul său diurn, cu o vedere din timpul nopții ce strălucește în întuneric.

Technical details -  Cosmos

Reference: 99292-21-651-BA6F

Case

Material: beadblasted titanium Diameter: 48 mm

Height: 12.15 mm

Glass: glareproofed ‘glassbox' type sapphire crystal

Dial: metallized sapphire, engraved and enhanced with luminescent hydroceramic Hands: ‘Dauphine' type, with Super-LumiNova TM

Water resistance: 30 metres (3 ATM)

Movement

Reference: GP09320-098 Winding: manual

Functions: tourbillon, hours, minutes, second time zone with day/night indicator, constellations indicator Power reserve: 60 hours

Number of components: 362 including 52 jewels

Frequency: 21,600 vph (3 Hz)

Diameter: 37.85 mm (16 3 lignes )

Thickness: 9.10 mm (13.10 mm with d omes)

Strap

Material: hand-sewn blue alligator leather Buckle: titanium triple folding clasp

Vă invităm să apăsați aici pentru a ne cere informații suplimentare despre ceasurile Girard-Perregaux, inclusiv informații legate de disponibilitate și de prețuri.

Vă invităm de asemeni să ne vizitați la magazinele GALT Orologerie elvețiană pentru a admira și ceasurile realizate de firme elvețiene și germane de prestigiu, precum A. Lange & Söhne, Ulysse Nardin, Zenith, Roger Dubuis, Harry Winston, Hysek, Jaeger-LeCoultre, Omega, Longines, TAG Heuer, Rado, Raymond Weil și a., firma noastră fiind un reprezentant oficial pentru România a acestor renumite firme. Asigurăm pentru dvs. și service-ul tuturor produselor realizate de aceastea.

 

Pentru a ne contacta clicați: aici
Tel.: 231 45 66 Fax: 231 29 80
Pagina de intrare: www.ceasuri.ro
Creat: 13.02.19. Modificat: 16.02.19
Copyright © 2019 by GALT orologerie elvetiana. All rights reserved.

Pe Facebook

Ora și temperatura în București